Supa de salata cu chimen

Ingrediente:
1 l apa
1 salata mare(2 mici)
1 fir de usturoi verde
2 fire ceapa verde
1 lingura de chimen
2 fire de leustean
200 grame carnati afumati
2 oua
sare
piper
2-3 felii de paine integrala
1 lingura untura/ ulei



Mod de preparare:
Se pune apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga carnatul taiat felii subtiri. Dupa 5 minute se adauga ceapa, ustoroiul si leusteanul, taiate marunt si se mai lasa sa fiarba 3-5 minute. 
Intre timp se prajeste feliile de paine taiate cuburi in grasimei. Eu am prajit painea in prajitor si apoi am taiat-o cuburi, desi in untura ar merge de minune, poate data viitoare!
Se adauga in supa salata, rupta bucati, si chimenul. Se sparg in supa, pe rand, ouale. Se mesteca usor, cu lingura de lemn, cat sa se formeze zdrente de ou. Se lasa sa dea cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.
Supa se serveste cu painea prajita cubulete.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu